Dom in gradnja

Hišni alarm Inteligent

Da hiši lahko rečemo pametna ali inteligentna hiša mora ta imeti centralno oziroma komandno enoto, na kateri se določijo vsi parametri in jo je mogoče upravljati tudi z mobilnim telefonom. Po hiši so nameščena različna tipala oziroma senzorji za dim, senčila, hlajenje in ogrevanje, razsvetljavo ter varnost in nadzor vašega doma. In prav zaradi teh pametnih inštalacij hiši lahko rečemo pametna hiša. Gre za hišo, ki uporabniku omogoča varnost, udobje, varčnost in predvsem enostavno upravljanje. Nastavitev alarma je ena izmed njenih največjih prednosti, in kadar ne boste povsem prepričani ali ste izklopili vse aparate, ko ste odhajali od doma, lahko to enostavno preverite prek mobilnega telefona.

Alarmi bodo vaš dom zaščitili pred vsiljivci, obenem pa inteligentna hiša v času vaše odsotnosti lahko tudi simulira vašo prisotnost in s tem odžene vlomilce. Ko se boste vrnili domov bo hiša poskrbela za vklop zunanje razsvetljave, ko se bo stemnilo se bodo spustila senčila in ker boste vse inštalacije lahko upravljali prek enega sistema, bo vaše življenje enostavnejše. Pametna hiša ima tudi eno veliko prednost, in sicer pri porabi elektrike omogoča varčnost in znižanje nepotrebnih stroškov. S tem boste prihranili pri porabi energije za ogrevanje ali hlajenje doma, s pomočjo senzorjev, ki zaznavajo vašo prisotnost v prostoru pa se avtomatsko vklopi ali izklopi tudi razsvetljava.

Dejstvo je, da kljub temu, da se vsakdo trudi, da bi ugašal luči v praznih prostorih, se pogosto zgodi, da luč večkrat ostane prižgana in račun za elektriko je ob koncu leta zaradi tega lahko višji za več sto evrov. Sistem omogoča zelo preprost način spremljanja kdaj in kje so luči prižgane, in jih lahko na daljavo preko tablice ali mobilnega telefona tudi ugašate ter prižigate. Nobenega dvoma ni, da ima v primerjavi s klasično inštalacijo, pametna številne prednosti. Poleg tega, da boste z njo privarčevali, saj so senzorji bolj natančni kot človeška čutila in si boste z njeno pomočjo lahko ustvarili bivalne razmere po vaših željah, pametna inštalacija nudi tudi varnost, upravljanje na daljavo, zanesljivost sistema, fleksibilnost, manjše elektromagnetno sevanje ter je odlična naložba v prihodnost, saj pomeni dodano vrednost objektu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *