Lepota

Kako naj se rešim mozoljev in ogrcev?

Se vsako jutro zbudite z mastno kožo, nosom polnim črnih ogrcev in aknami okoli ust? Vem kako se vam je, tudi sama sem imela hude probleme z mastno kožo in aknami. Vsak dan, sem si po 3x na dan umivala obraz z agresivnimi čistili, da bi se znebila mastnega sijaja. Polivala sem si kožo z alkoholom in upala, da jo bom tako razkužila in preprečila širjenje mozoljev ter aken. Preden sem odšla iz hiše, sem nase nanesla debelo plast pudra in nikoli nisem želela prespati pri fantu, da me ne bi videl brez ličil. Vse dokler nisem izvedela za salicilno kislino.

Sliši se grozno kajne? Kislina? Ti to ne razžre obraza? Ne, pravzaprav je salicilna kislina izjemno nežen proizvod, ki deluje protivnetno in kožo celo pomiri. Poleg tega, da sem se s salicilno kislino znebila mozoljev, sem se z njo znebila tudi rdečice, madežev od prejšnjih mozoljev in celo tekstura kože se mi je izboljšala. Kako je to možno?

Salicilna kislina deluje kot blagi kemični piling. Reče se ji tudi BHA, kar je okrajšava za beta hidroxi acid. Deluje tako, da prodre v pore in v porah raztopi odvečne maščobe in tako deluje proti ogrcem. Hkrati tudi odlušči odmre celice kože ter tako poskrbi za piling in gladek videz, hkrati pa tako prepreči zamašitev pore in nastanek mozolja.

Ker je salicilna kislina tako nežna, jo lahko uporabljate vsak dan. Zjutraj po tem, ko z nežnim čistilnim gelom umijete obraz, vam priporočam, da na kožo nanesete tonik s salicilno kislino, da se odmrle kožne celice odluščijo in tako bo tudi vaš vlažilni in atioksidantni serum v kožo lažje prodrl. Po nanosu seruma, pa naj sledi še zaščitna krema, ki bo preprečila izhlapevanje vlage iz kože, nujno pa naj vsebuje tudi visok UV filter, da bo zaščitila kožo pred nevarnimi UV žarki. Salicilna kislina kot piling namreč stanjša kožo, ki je posledično bolj občutljiva na sonce.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *