Poslovanje

Tonerji za tiskalnike – podaljšanje življenjske dobe

Ste tudi vi že ugotovili, da so tonerji za tiskalnike precej draga reč, zato bi jih veljalo menjati manj pogosto? Za to lahko poskrbite s kar nekaj ukrepi, ki pomagajo podljšati življenjsko dobo tonerjev, mnogi med njimi pa so precej preprosti.

Kako poskrbeti, da bodo tonerji za tiskalnike trajali dlje?

Najbolj očitna rešitev, s katero lahko prihranite pri stroških s tonerji za tiskalnike, je seveda ta, da tiskate manj. Ljudje pogosto enostavno pozabimo, da tiskanje stane, saj z njim porabljamo tako barvilo tonerja kot papir, zato ni nič narobe, če nas kdo na to pogosteje opomni. Zelo učinkovita so opozorila o tem, da tiskanje ni vedno nujno potrebno, ki jih marsikdo nalepi v “nogo” svojega elektronskega sporočila, v katerem nam pošlje dokumentacijo, prav tako pa lahko s tonerji za tiskalnike varčujete tudi tako, da namestite napis z opozorilom na sam toner ali v njegovo bližino.

Preden se odločimo za tiskanje, vedno tudi preverimo, ali v dokumentu, ki ga bomo tiskali, niso napake – tako se izognemo večkratnemu tiskanju zaradi popravkov in natisnemo zgolj končno verzijo.

S tonerji za tiskalnike lahko varčujemo tudi tako, da se dobro zavedamo njihove cene. Če morate toner kupiti sami, običajno preračunate, koliko vas stane ena natisnjena stran. Kadar tiskalnik uporabljajo tisti, ki se z nakupom ne srečujejo, pa jih redno opominjajte, da je vsaka natisnjena stran vredna tri cente (oziroma kolikor pač pokaže izračun), da se ti centi seštevajo, in konec leta pomenijo velik znesek, ki bi ga bilo bolje uporabiti za kaj drugega.

Seveda s premišljenim tiskanjem ne moremo vedno prihraniti veliko oziroma se tiskanju večjih količin ni mogoče vedno izogniti. Takrat je dobro vedeti, kako lahko poskrbimo, da bomo iz tonerja iztisnili vsak zadnji delček prahu za tiskanje.

Tonerji za tiskalnike ob slabšem tisku niso vedno prazni!

Kadar se kakovost tiska zmanjša oziroma zbledi, pogosto najprej pomislimo na to, da so tonerji prazni. A ni nujno! Pogosto se zgodi, da se je prah za tisk znotraj tonerja zgolj nekoliko sprijel. Kljub temu, da vas tiskalnik oziroma računalnik opominja, da so vaši tonerji za tiskalnike prazni in je potrebna zamenjava, je včasih dovolj, da tonerje odstranite iz tiskalne naprave, jih nekoliko pretresete, ter ponovno vstavite – in tisk je spet odličen, saj se “zlepki” razbijejo in se prah znotraj tonerja ponovno lepo razporedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *